Metsku nyheter, v. 20

INFO_3_ZOOM Gudstjänst 2020_05_17.jpg

Bär in fullt tionde i förrådshuset så att det finns mat i mitt hus.
Pröva mig nu i det här, säger Herren Sebaot,
om jag inte kommer att öppna himlens fönster för er
och ösa ut välsignelse över er i rikt mått.
– Malaki 3:10

17.5. kl. 11 – METSKUS GUDSTJÄNST MED HERRENS MÅLTID
Välkommen med på Metskus ONLINE GUDSTJÄNST! Vi fortsätter göra vår gudstjänst online i realtid, och du kan delta i den från soffan hemma! Vi gläds över att denna söndag kunna fira Herrens måltid tillsammans! OBS! För att kunna delta i Herrens måltid behöver du ett stycke bröd och saft. Du kan delta i Gudstjänsten live endera genom ZOOM eller genom att följa vår live-sändning på Youtube. Genom att ladda ner ZOOM-appen (gratis) på förhand kan du t.ex. skriva böneämnen i chatten, få tolkning till engelska, samt delta i kaffebordsdiskussioner och prata med andra i församlingen i virtuella rum efter Gudstjänsten.

Gudstjänstens ZOOM-länk och ID får du genom att gå in på vår Åbo Metsku – grupp eller genom att maila metsku@metsku.fi.

Youtubekanalen kan du gå in på för att följa med livestreamingen på söndag hittar du HÄR.

Instruktioner för Zoom

Zoom är en online plattform för att ha olika sorts möten, och i Metsku har vi våra offentliga möten på Zoom tillsvidare.

LADDA NER ZOOM-APPEN PÅ FÖRHAND:

Ladda ner Zoom härifrån: https://zoom.us/download och välj Zoom Client for Meetings. Dubbelklicka sedan på den nerladdade filen för att installera programmet.

Det går att gå med i ett möte utan att ladda ner, men det funkar bäst om du laddar ner ZOOM till din dator, för då kan man dela skärm åt varandra behändigt under mötet.

A. För deltagare med Zoom-app men som inte loggat in i den
Klicka på Join a Meeting och klistra in länken.

B. För deltagare utan Zoom-app:
Öppna länken ovan i en webbläsare (helst Chrome).

PÅ GÅNG:

INFO_2_Kingdom Come 2020_05_13 Jon Dunn NY.jpg

Varmt välkomna till Kingdom Come samling på onsdag klockan 18! Vi är mycket glada att ha vår långväga gäst Jon Dunn med oss från Gateway Church i USA.
Kingdom Come’s ZOOM-länk och ID får du genom att gå in på vår Åbo Metsku – grupp eller maila metsku@metsku.fi.
Mötet sänds också på Youtube.

EXTRA INFORMATION:

Hjälp varandra 2020.jpg

Hjälpa varandra

Vi i Metodistkyrkan vill hjälpa till att stå tillsammans i denna coronapandemi. Vi tror att det är viktigt att hjälpa varandra efter bästa förmåga. Om du eller någon du känner hör till riskgrupperna, är äldre eller barnfamilj så vill vi koordinera konkret hjälp. Hör av dig om du eller någon du känner behöver hjälp som att handla, hämta mediciner från apoteket eller annan praktisk hjälp! Vi följer förstås de instruktioner som finns och minimerar risker (till exempel direktkontakt med andra). Maila metsku@metsku.fi.

Om du söker ett sätt att kunna hjälpa andra – hör av dig till oss om du kan handla eller göra andra praktiska ärenden för någon som just nu inte har den möjligheten. Vi ger också instruktioner för vad du ska tänka på när du utför ärenden, allt för att minimera risker. Tack till er som redan anmält att ni vill hjälpa någon! Maila metsku@metsku.fi och nämn gärna om du har tillgång till bil.

PREDIKAN FRÅN SÖNDAGEN DEN 10.5.2020
Om du missade senaste gudstjänst, kan du lyssna till Patrik Hellströms predikan direkt här.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail