Metsku nyheter vecka 47

Info_02_gudstjänst.jpg
Därför, mina älskade, liksom ni alltid har varit lydiga, så arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara som när jag var hos er, utan ännu mycket mer nu när jag inte är hos er. Ty Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske. Fil 2:12-13

Hej,

22.11. klockan 11 – Söndagsgudstjänst 

Vi samlas för gudstjänst inkommande söndag. Denna söndag är det Ama Acquah som delar ett viktigt budskap om temat ”Equipping, to live and lead with purpose and passion”, som är en del av församlingens vision. Söndagsskolan Himlakul ordnas för barnen. Efter gudstjänsten blir det gemenskap runt kaffebordet, man kan också ta med sig kaffet när man far iväg om man vill vara försiktigare. Välkommen med!

 
PÅ GÅNG:

INFO_01_ONLINE BÖN METSKU 2020 ZOOM [sparad automatiskt].jpg

BÖN I KYRKAN OCH PÅ ZOOM

Välkomna att be tillsammans på zoom på måndagar kl 9-10 och i kyrkan på onsdagar klockan 16-17. Inloggningen för zoom (på måndag) kan du hitta i vårt nyhetsbrev eller i vår Åbo Metsku grupp på Facebook.

INFO_03_FK 2019 Höst.jpg

KALLELSE TILL HÖSTENS FÖRSAMLINGSKONFERENS
Kom med på en spännande gudstjänst och församlingskonferens på söndag 29 november klockan 11. Efter gudstjänsten fortsätter gemenskapen och konferensen med kaffe med tilltugg där alla har möjlighet att diskutera och delta i diskussion om framtiden, och hur vi just nu kan nå ut till nya människor med evangelium. Vill man komma direkt till konferensen så börjar den klockan 13.15. Kom med!

INFO_4_A Christmas Celebration Reklambild.jpg

JULFEST – ”A Christmas Celebration”

Årets julfest ordnas lördag 5.12 klockan 16. Vi kommer att ha gemenskap i mindre grupper hemma hos olika värdfamiljer, och också ha en del gemensamt program via zoom. Maten ordnas i knytkalas stil, värden står för drycker. Kontakta Sandra Peltonen (sandra.peltonen@hotmail.com) om du är intresserad av att vara värd. För mera information om hur man delas in i hemmen och hur man anmäler sig, följ med eventets sida: https://www.facebook.com/events/1055765088275485

OBS! Om man vill delta men måste vara försiktig på grund av att man är i en riskgrupp eller jobbar med riskgrupp, kan man tryggt delta från sitt hem. De som är i samma situation har möjlighet att träffas via ett breakoutroom på Zoom. 

INFOBILD (1).jpg

GOD JUL ÅBO

I år kommer vi igen att ordna vår julinsamling som vi kallar ”God Jul Åbo”. Målet är att hjälpa 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn, och ge ett presentkort till en butik för att handla julmat. Vi samarbetar i år igen med Hope yhdistys, de väljer ut familjerna. Du kan hjälpa till på följande sätt:

–        Köpa julklapp(ar) (du bestämmer själv om du vill betala själv, eller så sparar du och ger kvittot så får du summan återbetalad)

–        Paketera presenter

–        Hjälpa till vid utdelningen, som i år ordnas i kyrkan lördag 12.12

–        Be för de familjer vi hjälper och för hela projektet

Mera detaljer kommer senare, men du kan redan nu anmäla intresse för att hjälpa till, maila: metsku@metsku.fi. Det finns till exempel nu redan flera familjer som lämnat in sina julklappsönskemål.


EXTRA INFORMATION:


SENASTE SÖNDAGENS predikan ”Ledarskap i Jesu efterföljd” med vår gästtalare Jakob Edman kan du lyssna på HÄR. Medan eller efter att du lyssnat på predikan kan du fundera på dessa frågor ensam eller med din lifegrupp:

1. Jakob beskriver hur gemenskapen i sin lifegrupp var ett stöd under studietiden. Har du, eller har du haft ett liknande stöd i ditt liv? Vad var speciellt viktigt för dig? Hur kunde du göra för att idag ha ett likadant stöd?

2. Vilka saker som kännetecknar Jesu ledarskap lyfter Jakob fram? Vilka saker kännetecknar Bibliskt ledarskap, enligt Paulus? Har du någon gång upplevt motsatsen inom kristet ledarskap? När märkte du att något var annorlunda? När har du sett kristet ledarskap likt det som Jakob beskriver?

3. Vad är grunden för det kristna ledarskapet? Vem får den kallelsen? Vad sänder Jesus oss för att visa på?

4. Vilka faror finns det i det kristna ledarskapet, hur kan det gå fel? Har du ytterligare exempel på när det har gått väldigt fel eller väldigt rätt? Hur kan man komma på rätt väg efter att det har gått fel? (Till exempel Jesus och Petrus)

5. Vad lär vi oss om kristet ledarskap i Joh 13:3-15? Hur skiljer det sig från annat ledarskap? Vad är det som människor har, som ger oss ett ansvar? Hur kan man idag tillämpa Jesu attityd och handlande i Joh 13:3-15?

6. Vilka tre saker är viktiga perspektiv inom kristet ledarskap, inom det kristna livet som helhet? Vilken roll har dessa tre i ditt liv?

7. Ta dig gärna tid för att memorera ett eller flera av veckans bibelställen utantill.

Bibelställen: 1 Kor 11:1, Joh 20:21-22, Joh 13:3-5, 12-15, Fil 2:12-13, Rom 12:5


Eftersom vi tyvärr fortfarande lever i Corona-tider, tänk på detta innan, under och efter att du är i kyrkan:

– I Egentliga Finland rekommenderas ansiktsmask vid samlingar inomhus. Ta med din egen eller ta en engångsmask vid kyrkans entré. Vi har käsidesi utplacerat i kyrkan, använd det eller tvätta händerna!
– Kom ihåg säkerhetsavståndet på minst 1 meter, både då du står och pratar med någon och då du sitter i kyrkbänken. Vi har lappar utplacerade på stolarna i kyrksalen för att påminna om avstånden. Man får flytta på dem för att kunna sitta med sitt kompisgäng eller sin familj, men ha en tom stol mellan er och följande person.
– Bli inte kvar i tamburen och prata, gå in i kyrkobyggnaden och sätt dig så det inte blir trångt i den lilla korridoren. Kom ihåg att hälsa med distans.
– Under kyrkkaffet sprider vi ut borden. Man kan också gå ut och äta, eller ta med sig.
– Behöver du hosta eller nysa, gör det i armvecket eller i en engångs näsduk som du sedan kastar bort.
– Har man förkylningssymptom är det bäst att inte komma den söndagen, samma gäller barnen som kommer till Himlakul, eftersom de flesta barn inte klarar av att hålla avstånd hela tiden så kan de inte komma med förkylningssymptom.
– Kom ihåg att hålla avstånd i kaffekön.
– Vi uppmanar personer i riskgrupper att tänka efter när man besluter om man i nuläget skall delta i offentliga samlingar (som vår gudstjänst).
– Ladda gärna ner corona spårningsappen.  

Ha en välsignad vecka!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail