Metsku nyheter vecka 48

INFO_02_Gudstjänst (2).jpg
Räkna det som den största glädje, mina bröder, när ni råkar ut för alla slags prövningar. Ni vet ju att när er tro sätts på prov, så gör prövningen er uthålliga. Men låt er uthållighet visa sig i fullbordad gärning, så att ni är fullkomliga och hela, utan brist i något avseende. Jak 1:2-4


Hej,

29.11. klockan 11 – Söndagsgudstjänst 

Vi samlas för gudstjänst inkommande söndag. Denna söndag är det pastor Stefan Forsbäck som delar ett viktigt budskap om temat ”Equipping, to live and lead with purpose and passion”, som är en del av församlingens vision. Obs! Tyvärr ingen söndagsskola Himlakul för barnen. Efter gudstjänsten blir det församlingskonferens, stanna gärna och var med på den! Mera info nedan. Välkommen med! 


PÅ GÅNG:

METSKU YOUTH

På fredag kl 18-20, för 10-14 åringar. Vi samlas varannan fredag. Programmet består av lekar, undervisning, äta, umgås tillsammans och mycket mera. Välkommen med!

INFO_01_ONLINE BÖN METSKU 2020 ZOOM [sparad automatiskt].jpg

BÖN I KYRKAN OCH PÅ ZOOM

Välkomna att be tillsammans på zoom på måndagar kl 9-10 och i kyrkan på onsdagar klockan 16-17. Inloggningen för zoom (på måndag) hittar du i vårt nyhetsbrev eller i vår Facebook grupp.

INFO_03_FK 2019 Höst.jpg

KALLELSE TILL HÖSTENS FÖRSAMLINGS KONFERENS

Kom med på en spännande gudstjänst och församlings konferens på söndag 29 november klockan 11. Efter gudstjänsten fortsätter gemenskapen och konferensen med kaffe med tilltugg där alla har möjlighet att fundera och delta i diskussion om framtiden, och hur vi just nu kan nå ut till nya människor med evangelium anpassat för vår tid. Vill man komma direkt till konferensen så börjar den cirka klockan 13.15. Kom med!

INFO_4_A Christmas Celebration Reklambild.jpg

JULFEST – ”A Christmas Celebration”

Årets julfest ordnas lördag 5.12 klockan 16. Vi kommer att ha gemenskap i mindre grupper hemma hos olika värdfamiljer, och också ha en del gemensamt program via zoom. Maten ordnas i knytkalas stil, värden står för drycker. Kontakta Sandra Peltonen (sandra.peltonen@hotmail.com) om du är intresserad av att vara värd – tack till er som redan anmält er som värdar! För mera information om hur man delas in i hemmen och hur man anmäler sig, följ med eventets sida:  https://www.facebook.com/events/1055765088275485– SISTA ANMÄLNINGSDAGEN ÄR SÖNDAG 29.11!

OBS! Om man vill delta men måste vara försiktig på grund av att man är i en riskgrupp eller jobbar med riskgrupp, kan man tryggt delta från sitt hem. De som är i samma situation har möjlighet att träffas via ett breakoutroom på Zoom. Man kan också samla en egen grupp av människor man annars också umgås med och delta från sitt hem, kom ihåg att anmäla er.

INFOBILD (1).jpg

GOD JUL ÅBO

I år kommer vi igen att ordna vår julsatsning som vi kallar ”God Jul Åbo”. Målet är att hjälpa 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn, och ge ett presentkort till en butik för att handla julmat. Vi samarbetar i år igen med Hope yhdistys, de väljer ut familjerna. Du kan hjälpa till på följande sätt:

–        Köpa julklapp(ar) (du bestämmer själv om du vill betala själv, eller så sparar du och ger kvittot så får du summan återbetalad). Obs, de ska lämnas in oinslagna!

–        Paketera presenter – detta ordnas torsdag 3.12 klockan 18-19.30, måndag 7.12 klockan 18-19 och torsdag 10.12 klockan 18-19.30. På grund av corona läget måste man anmäla sig, mera detaljer får man genom att maila mig eller på söndagens gudstjänst.

–        Hjälpa till vid utdelningen, som i år ordnas i kyrkan lördag 12.12 klockan 12-18

–        Be för de familjer vi hjälper och för hela projektet

Mera detaljer kommer senare, men du kan redan nu anmäla intresse för att hjälpa till, maila: metsku@metsku.fi. Det finns till exempel nu redan flera familjer som lämnat in sina julklappsönskemål.


EXTRA INFORMATION:


SENASTE SÖNDAGENS predikan ”Väx i motgång” med Ama Acquah kan du lyssna på HÄR.

Medan eller efter att du lyssnat på predikan kan du fundera på dessa frågor ensam eller med din lifegrupp:

1. Vår tro gör oss inte immuna mot prövningar, men vad ger det oss stället? Vad är roten/orsaken till det hemska som händer i världen?

2. Vilka olika orsaker kan det finnas till prövningar? Vad skilde till exempel Davids och Jobs prövningar? Har du märkt detta i ditt liv?

3. Vad kan vi i Jakobsbrevet 1:2-4 lära oss om prövningar? Varför är det så viktigt att ta tid för sin vandring med Gud i lugna tider i livet, hur hjälper det dig att klara mer stormiga tider? Har du personliga exempel på detta? Ama nämnde en besvikelse i sitt liv, som gjorde att hon hade svårt att närma sig Gud under några dagar. Hur kunde man reagera istället, enligt ovan nämnda Bibelställe? På vilket sätt reagerar du på motgångar, har du sett en förändring i det?

4. På vilket sätt kan den andliga rustningen förbereda oss på motgångar? Hur kan det hjälpa oss med prövning?

5. Hur kan man förbereda sig eller reagera på prövning? Ama nämnde tio exempel, vilket var nytt för dig (alla tio finns listade efter Bibelställen nedan)?

6. I Jes 40:30-31 nämns det om örnar. Vad nämnde Ama om örnar? På vilket sätt talade detta in i ditt liv?

7. Vad nämnde Ama om vänners stöd i svårigheter? Vem förstår dig allra bäst? Vem ska du vända dig till för att få någon/några som hjälper dig? Har du upplevt besvikelse när du inte fått det stöd du behövde? Hur kom du vidare? Vad upplevde Jesus om stöd från andra? Vad är faran i att börja isolera sig när man upplever svårigheter?

8. Ama nämnde flera personer från Bibeln som fortsatte att verka i sina gåvor trots att de upplevde stora motgångar. Hur kan dessa vara förebilder för oss? Vad kan vi lära oss?

Bibelställen: Hebr 12:1-3, Jak 1:2-4, Ef 6:10-18, Job 1:20-21, ps 61:2-4, 1 Sam 30:3-6, Jes 40:30-31, Ps 18:3, Ps 21, 1 Thess 5:16-18, Ef 6:18, Jak 1:3, Job 42:10

Hur förbereda sig för eller reagera på prövningar: Tacka, ta det till Gud i bön, hitta styrka i hans Ord, påminn dig om vem du tjänar, lita endast på Gud, stanna kvar i gemenskapen, be om allt, lovsjung, lär dig ödmjukt lektionerna och sträck dig ut till andra.


Eftersom vi tyvärr fortfarande lever i Corona-tider, tänk på detta innan, under och efter att du är i kyrkan:


– I Egentliga Finland rekommenderas ansiktsmask vid samlingar inomhus. Ta med din egen eller ta en engångsmask vid kyrkans entré. Vi har käsidesi utplacerat i kyrkan, använd det eller tvätta händerna!
– Kom ihåg säkerhetsavståndet på minst 1 meter, både då du står och pratar med någon och då du sitter i kyrkbänken. Vi har lappar utplacerade på stolarna i kyrksalen för att påminna om avstånden. Man får flytta på dem för att kunna sitta med sitt kompisgäng eller sin familj, men ha en tom stol mellan er och följande person.
– Bli inte kvar i tamburen och prata, gå in i kyrkobyggnaden och sätt dig så det inte blir trångt i den lilla korridoren. Kom ihåg att hälsa med distans.
– Under kyrkkaffet sprider vi ut borden. Man kan också gå ut och äta, eller ta med sig.
– Behöver du hosta eller nysa, gör det i armvecket eller i en engångs näsduk som du sedan kastar bort.
– Har man förkylningssymptom är det bäst att inte komma den söndagen, samma gäller barnen som kommer till Himlakul, eftersom de flesta barn inte klarar av att hålla avstånd hela tiden så kan de inte komma med förkylningssymptom.
– Kom ihåg att hålla avstånd i kaffekön.
– Vi uppmanar personer i riskgrupper att tänka efter när man besluter om man i nuläget skall delta i offentliga samlingar (som vår gudstjänst).
– Ladda gärna ner corona spårningsappen. 

Ha en välsignad vecka!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail