Metsku nyheter v.49

Underordna er alla mänskliga myndigheter för Herrens skull, både kejsaren som högste härskare och ståthållarna, som är sända av honom för att straffa dem som gör det onda och hedra dem som gör det goda. Det är Guds vilja att ni genom att göra gott ska tysta munnen på oförståndiga och okunniga människor. Ni är fria, men använd inte friheten som täckmantel för det onda utan för att tjäna Gud. Visa aktning för alla, älska era trossyskon, vörda Gud och ära kejsaren.  1 Petrusbrevet 2: 13-17

Hej!


6.12. klockan 11 – Söndagsgudstjänst via Zoom och Youtube

Vi samlas för adventsgudstjänst via Zoom och Youtube inkommande söndag. Denna söndag är det pastor Stefan Forsbäck som delar ett viktigt budskap om temat ”Jesus förändrar allt”. Gå gärna in HÄR och lyssna på pastor Stefans uppdatering om läget (du behöver vara medlem i Åbo Metsku – gruppen för att se den). Inloggningsuppgifter till Zoom hittar du i nyhetsbrevet eller i Åbo Metsku-gruppen på Facebook.

Länken till Youtube-sändningen kommer på Facebook i Åbo Metsku-gruppen strax före gudstjänsten börjar.

PÅ GÅNG:


METSKU YOUTH

På fredag kl 18-20, för 10-14 åringar. Vi samlas varannan fredag, nästa gång planeras Metsku Youth julfest den 11.12.2020 . Programmet består av lekar, undervisning, äta, umgås tillsammans och mycket mera, och säkert någon julig överraskning. Välkommen med!

INFO_01_ONLINE BÖN METSKU 2020 ZOOM [sparad automatiskt].jpg

BÖN I KYRKAN OCH PÅ ZOOM Välkomna att be tillsammans på zoom på måndagar kl 9-10 och i kyrkan på onsdagar klockan 16-17. Inloggningen för zoom (på måndag) är: Meeting ID: 923 4977 5828Lösenord: 837566

INFOBILD (1).jpg

GOD JUL ÅBO

I år kommer vi igen att ordna vår julsatsning som vi kallar ”God Jul Åbo”. Målet är att hjälpa 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn, och ge ett presentkort till en butik för att handla julmat. Vi samarbetar i år igen med Hope yhdistys, de väljer ut familjerna. Du kan hjälpa till på följande sätt:

–        Köpa julklapp(ar) (du bestämmer själv om du vill betala själv, eller så sparar du och ger kvittot så får du        summan återbetalad). Obs, de ska lämnas in oinslagna!

–        Paketera presenter – detta ordnas måndag 7.12 klockan 18-19 och torsdag 10.12 klockan 18-19.30. På grund av corona läget måste man anmäla sig, mera detaljer får man genom att maila metsku@metsku.fi

–        Hjälpa till vid utdelningen, som i år ordnas i kyrkan lördag 12.12 klockan 12-18

–        Ge pengar till insamlingen (se information längre ner i mailet)

–        Be för de familjer vi hjälper och för hela projektet

EXTRA INFORMATION:


SENASTE SÖNDAGENS predikan Har din inställning till ledarskap skillnad? (del 2)med Stefan Forsbäck kan du lyssna på HÄR. Medan eller efter att du lyssnat på predikan kan du fundera på dessa frågor ensam eller med din lifegrupp:

1. När är det viktigt att inte lyda eller böja oss under myndigheter? Varför inte? Vad är faran om man följer myndigheter i dessa fall? Vilka (tydliga) exempel på detta finns i Bibeln?


2. När är det viktigt att inte lyda ledare i kristna sammanhang? Varför inte? Vad är faran om man följer ledaren i dessa fall? Vilka (tydliga) exempel på detta finns i Bibeln?


3. Hur definieras det att vara heretisk, vad är heretiskt och vad är inte det? Har du hört tydliga avsteg från Guds ord? Hur bör man reagera och agera på detta?


4. ”I Guds rike så tar inte man sig en rättighet att leda… I Guds rike så ges man den…” Genom vad ges man rättighet att leda? Varför är detta så viktigt? När ser vi exempel på detta i Bibeln?


5. Vad är risken med att vara ”self-made” och var finns styrkan i gemenskap och att finnas under ledarskap som man då går miste om? Varför fungerar inte ”self-made” – tänket i kyrkan?


6. Hur bör man reagera på en ledares brister? Vad kan vi lära oss av Arons och Mirjams reaktioner i 4 Mos 12?


7. Hur bör man reagera om man upplever att man blivit orättvist behandlad? Vad kan du lära dig av Titus 3:1-6? På vilket sätt är Jesus också här vårt exempel?


8. Varför är det så viktigt att be för sina ledare? Gör du det idag? Hur kunde du be mera för dina ledare?


Bibelställen: Jak 4:6-8, 10, Rom 13:1, 1 Joh 4:19-20, Apg 4:18-20, Apg 23:2-5, 2 Mos 22:28, 1 Kor 5:11, Gal 1:8, Apg 9:26-28, Apg 13:2-3, Ef 5:21, 4 Mos 12, Matt 23:1-3, 1 Tim 2:1-4, Tit 3:1-6, 1 Petr 2:11-25.

Bank och Mobilepay information

I december samlar vi pengar för vårt julprojekt God jul Åbo, där vi hjälper ca 50 mindre bemedlade familjer i Åbo med presentkort till julmat och julklappar. För att ge till God jul Åbo använd referensnummer 2600 eller ge via MobilePay (insamlingen tar slut 30.12.2020). Vårt tillståndsnummer är: RA/2020/1541  

Bank:
NAMN: Åbo svenska metodistförsamling
IBAN: FI35 5716 9020 0523 25
BIC: OKOYFIHH
Reference nr: 2600 (God jul Åbo) 

Mobilepay:Du kan även ge din kollekt eller gåva till oss genom Mobilepay genom att först skriva in vilken summa du vill ge och sedan skriva in numret: ”11834” i appen och sedan är det bara att bekräfta och skicka det.

Tack för din gåva! Ha en välsignad vecka!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail