Metsku nyheter v. 51

Jesus talade till dem igen och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus. Joh 8:12

Hej!
SÖNDAGSGUDSTJÄNST (via Zoom och Youtube)

Vi samlas för adventsgudstjänst via Zoom och Youtube inkommande söndag 20.12. klockan 11. Denna söndag är vi glada över att få ha med oss Christian Alsted som delar ett viktigt budskap om temat ”Jesus förändrar allt”. Christian är Metodistkyrkans biskop för Norden och Baltikum och en mycket inspirerande talare och predikant. Välkomna med!
Inloggningsuppgifter för Zoom hittar du i Åbo Metsku gruppen på Facebook.

Länken till Youtube-sändningen kommer på Facebook i Åbo Metsku-gruppen strax före gudstjänsten börjar.

På gång i Metsku:

image.png

BÖN I KYRKAN OCH PÅ ZOOM

Välkomna att be tillsammans på zoom på måndagar kl. 9-10 och i kyrkan på onsdagar kl. 16-17. Inloggningen för Zoom (på måndagar) hittar du i Åbo Metsku gruppen på Facebook.

image.png

GOD JUL ÅBO

I år kommer vi igen att ordna vår julsatsning som vi kallar ”God Jul Åbo”. Målet är att hjälpa 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn och ge ett presentkort till en butik för att handla julmat. Vi samarbetar även detta år med Hope yhdistys som väljer ut familjerna. Du kan hjälpa till på följande sätt:

  • Ge pengar till insamlingen 
  • Be för de familjer vi hjälper och för hela projektet

BANK OCH MOBILEPAY INFORMATION Om du vill ge Åbo Metsku en gåva, ditt tionde eller ett bidrag till församlingen så hittar du betalningsuppgifterna nedanför. I december vill vi speciellt lyfta fram vårt julprojekt God jul Åbo, där vi hjälper ca 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att ge dem ett presentkort till julmat och julklappar. För att ge ditt bidrag till God jul Åbo använd referensnummer 2600 eller ge via MobilePay (insamlingen tar slut 30.12.2020). Vårt tillståndsnummer är: RA/2020/1541  

Bank:
NAMN: Åbo svenska metodistförsamling
IBAN: FI35 5716 9020 0523 25
BIC: OKOYFIHH
Reference nr: 1300 eller 2600 (God jul Åbo) 

Mobilepay:Du kan även ge din kollekt eller gåva till oss via Mobilepay genom att först skriva in vilken summa du vill ge och sedan skriva in numret: ”11834” i appen och bekräfta det.

SENASTE SÖNDAGENS PREDIKAN  

Använd gärna dessa frågor som stöd för att fördjupa dig i den undervisning med temat ”Jesus förändrar hur Gud ser på dig” som Stefan Forsbäck delade med oss i söndagens gudstjänst. Gå igenom frågorna ensam eller i grupp, medan eller efter att du lyssnat på predikan. Länken till gudstjänsten hittar du HÄR

1. I Jesaja 9:4 talas det om ett ok av bördor som Herren bryter sönder. Vilka är de ok som vi kan bära på i våra liv och som Jesus vill befria oss från?

2. Fundera kring varför vår självbild påverkar vårt liv och våra val. På vilka sätt kan vår självbild begränsa oss?

3. I Johannesevangeliet 1:1–5 och 9 och Joh 8:12 beskrivs Jesus som ljus. Hur kan det ljuset förvandla oss människor?

4. I 1 Johannesbrevet 1:7 talas det om att ”vandra i ljuset” vad innebär det?

5. Vilken är vår sanna identitet i Kristus? Läs t.ex. 2 Kor 5:17, Rom 8:1–3, Joh 8:36

6. Stefan uppmanade oss att ta till hjärtat följande tanke: När Jesus dör för synden i ditt ställe så tar han inte bara din bestraffning, utan han dör också för alla de synder som har begåtts mot dig. Fundera kring vilken effekt det skulle kunna ha i våra liv om vi tar till oss den tanken.


Bibelställen: Jes 9:1-7, Joh 1:1-5, Joh 1:9, Joh 8:12, 1 Joh 1:7, Ef 2:4-10, Ef 2:14-19, 2 Kor 5:17, Rom 8:1-3, Joh 8:36


Tack för din gåva eller ditt tionde! Ha en välsignad vecka!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail