Metsku nyheter v. 52-53

image.png

Hej!
Vi går mot ett efterlängtat jullov och vill önska er alla en fridfull juletid och ett välsignat nytt år. Här nedan följer info om verksamheten de kommande veckorna. 
JULGUDSTJÄNST

På juldagen 25.12 kl 11 får vi ta del av Metskus julgudstjänst via Youtube. Välkomna med! Du hittar länken HÄR

SÖNDAGSGUDSTJÄNST (via Zoom och Youtube)
Därefter blir det en liten paus i gudstjänsterna och vi samlas för årets första gudstjänst igen via Zoom och Youtube söndag 10.1.2021 klockan 11. Välkomna med! Du hittar instruktionerna för hur du loggar in på Zoom i Åbo Metsku gruppen på Facebook.

Länken till Youtube-sändningen kommer på Facebook i Åbo Metsku-gruppen strax före gudstjänsten börjar.

BÖN I KYRKAN OCH PÅ ZOOM
Även bönen håller julpaus och det är ingen bön i kyrkan den 23.12. Vi ber tillsammans igen från och med den 11.1.2021

God Jul Åbo infobilder 2020_1 copy.jpeg

GOD JUL ÅBO

I år kommer vi igen att ordna vår julsatsning som vi kallar ”God Jul Åbo”. Målet är att hjälpa 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn och ge ett presentkort till en butik för att handla julmat. Vi samarbetar även detta år med Hope yhdistys som väljer ut familjerna. Du kan hjälpa till på följande sätt:

  • Ge pengar till insamlingen 
  • Be för de familjer vi hjälper och för hela projektet

BANK OCH MOBILEPAY INFORMATION 

I december vill vi speciellt lyfta fram vårt julprojekt God jul Åbo, där vi hjälper ca 50 mindre bemedlade familjer i Åbo genom att ge dem ett presentkort till julmat och julklappar. För att ge ditt bidrag till God jul Åbo använd referensnummer 2600 eller ge via MobilePay (insamlingen tar slut 30.12.2020). Vårt tillståndsnummer är: RA/2020/1541  

Bank:
NAMN: Åbo svenska metodistförsamling
IBAN: FI35 5716 9020 0523 25
BIC: OKOYFIHH
Reference nr: 1300 eller 2600 (God jul Åbo) 

Mobilepay:Du kan även ge din kollekt eller gåva till oss via Mobilepay genom att först skriva in vilken summa du vill ge och sedan skriva in numret: ”11834” i appen och bekräfta det.

NYHETER FÖR 2021

ENTER – Metskus Ledarskola

Spännande nyheter: 8 februari startar Metskus nya ledarskola, som kommer att gå var tredje vecka under hela våren! Ledarskolan är till för varje kristen som vill växa i sitt lärjungaskap och upptäcka sina gåvor och utrustas i sin uppgift i Guds rikeVi tror att ALLA är kallade att vara ledarepå något plan i livet: i familjen, i relationer, i en liten grupp eller kanske i en större organisation. Alla kan också växa  i sitt ledarskap. Vi längtar efter att få se människor finna sin plats i Guds stora plan och vi längtar efter att få se Kristi kropp fungera och växa sig stark i Metsku. Det här börjar och har sin kärna i vårt dagliga lärjungaskap och i vår relation till Jesus. Det är startpunkten för en spännande resa av tillväxt och utrustande. Boka redan nu in datumen för våren i din kalender! Var tredje måndag fr.o.m. 8.2  (1.3, 22.3, 12.4, 3.5, 24.5) 

Gåvokväll – Upptäck din gåva och tjänst 25.1.2021 kl. 18-21

Det här är en kväll för dig som vill upptäcka, förstå och nå en djupare insikt om de gåvor Gud har gett dig och den tjänst han kallar dig till i sitt rike. Vi fortsätter på temat från Camp Metsku som handlar om de fem olika tjänsterna/områdena inom vilka vi som kristna fått nåden att verka med vår unika kallelse och uppgift. Det blir diskussion och praktisk vägledning där vi kan fortsätta processen att hitta vår plats. 

SENASTE SÖNDAGENS PREDIKAN
Använd gärna dessa frågor som stöd för att fördjupa dig i den undervisning med temat ”Jesus förändrar allt” som biskop Christian Alsted delade med oss i söndagens gudstjänst. Gå igenom frågorna ensam eller i grupp, medan eller efter att du lyssnat på predikan. Länken till gudstjänsten hittar du ett HÄR.

1. I såväl Bibeln som i den kristna historien har det ofta varit i ödemarken som människor har fått möta Gud. Fundera kring varför det är så.

2. Biskop Alsted nämnde smarttelefonen som något som i vår tid och i vår del av världen upptar en stor del av vår uppmärksamhet. Finns det andra saker som upptar för stor del av vår tid och vårt fokus?

3. Har du någon tid eller plats i ditt liv som får fungera som en ”öde plats” eller ett utrymme där du kan möta Gud?

4. Varför använder Jesus liknelsen om ett senapskorn och en surdeg när han talar om himmelriket i Matt 13:31-33, vad vill han säga med den liknelsen?

5. Christian uppmanar oss kristna att vara vakna och uppmärksamma på vad Gud vill göra och på vilket sätt han vill använda oss för att bana väg för honom. Fundera kring vad det innebär och hur vi kan hålla oss vakna.

Bibelställen: Luk 1:67-80, Matt 13:31-33

FacebooktwittermailFacebooktwittermail