Metsku nyheter v.2

Hej!

SÖNDAGSGUDSTJÄNST (via Zoom och Youtube)

Vi samlas för gudstjänst via Zoom och Youtube inkommande söndag 17.1.2021 klockan 11. Denna söndag är det Stefan Forsbäck som delar temat ”Take your place” med oss. Välkomna med! Inloggningsuppgifter för Zoom hittar du i Åbo Metsku Facebook-gruppen.

Länken till Youtube-sändningen kommer på Facebook i Åbo Metsku-gruppen strax före gudstjänsten börjar.

BÖN I KYRKAN OCH PÅ ZOOM

Välkomna att be tillsammans med oss på zoom på måndagar kl. 9-10 och i kyrkan på onsdagar kl. 16-17. Inloggningsuppgifter för Zoom hittar du i Åbo Metsku Facebook-gruppen.

Slide2.jpeg

BÖNEVECKA I METSKU 18-22 JANUARI

 Vi brukar i Metsku börja året med en bönevecka för att ställa vårt fokus på Jesus och be Gud om vägledning, väckelse och hjälp inför det nya året. Du kan delta endera genom att be för dig själv eller i en mindre grupp hemma eller så kan du komma med på bönen i kyrkan. Vi kommer att samlas och be under inkommande vecka i kyrkan 18-22 januari varje morgon kl. 9-10 och på onsdagen kl. 16-17. Skulle vi bli fler än 10 personer så delar vi in oss i mindre grupper och sprider ut oss i skilda utrymmen. För mer information se Facebook-eventet här.

metsyouth.mailformat.png

METSKU YOUTH

På fredagar kl. 18-20, för 10-14 åringar. Vi samlas varannan fredag, nästa gång är inkommande fredag den 15.1.2021 . Programmet består av lekar, undervisning, något att äta och så umgås vi tillsammans. Välkomna med!

ENTER – Metskus Ledarskola

Spännande nyheter: 8 februari startar Metskus nya ledarskola, som kommer att gå var tredje vecka under hela våren! Ledarskolan är till för varje kristen som vill växa i sitt lärjungaskap och upptäcka sina gåvor och utrustas i sin uppgift i Guds rike. Vi tror att ALLA är kallade att vara ledare på något plan i livet: i familjen, i relationer, i en liten grupp eller kanske i en större organisation. Alla kan också växa i sitt ledarskap. Vi längtar efter att få se människor finna sin plats i Guds stora plan och vi längtar efter att få se Kristi kropp fungera och växa sig stark i Metsku. Det här börjar och har sin kärna i vårt dagliga lärjungaskap och i vår relation till Jesus. Det är startpunkten för en spännande resa av tillväxt och utrustande. Boka redan nu in datumen för våren i din kalender! Var tredje måndag fr.o.m. 8.2  (1.3, 22.3, 12.4, 3.5, 24.5)

FÖRRA VECKANS PREDIKAN

Använd gärna dessa frågor som stöd för att fördjupa dig i den undervisning med temat ”What would Jesus do?” som Camilla Klockars delade med oss i söndagens gudstjänst. Gå igenom frågorna ensam eller i grupp, medan eller efter att du lyssnat på predikan. Länken till gudstjänsten hittar du i Åbo Metsku gruppen på Facebook.

1. Vilka är riskerna med att ursprungsbudskapet om Jesus förvrängs med tiden?

2. Vad vill Jesus förmedla i Luk 4:14-30?

3. Med ovanstående bibelställe som grund, vad är kallelsen för oss som församling?

4. Läs Matt 10:22-28. Varför kan vi inte förvänta oss ett lätt liv som kristna?

5. Camilla talade om att det finns människor i vår omgivning som har öppna hjärtan och som vi är sända till. Fundera kring om du har någon sådan människa i din närhet just nu.

6. I Bibeln sägs det att ”ingen kan bli profet i sin egen hemstad”. Varför är det ofta så svårt att vittna om sin tro bland människor man redan känner?

7. Camilla lyfte upp att vi är sända till en änka, att det inte är kvantiteten som räknas utan att vi är sända ut till enskilda individer. Varför finns det en sådan lockelse i att endast vilja tjäna massorna och göra de mest synliga uppgifterna?

FacebooktwittermailFacebooktwittermail