Metsku nyheter v.36

WELCOME TO TOWN 

Hej!


Välkommen med på Metskus och Studentmissionens gemensamma välkomstfest! Det är ett perfekt tillfälle att möta nya och gamla människor, oavsett om du bott i Åbo länge eller om du precis flyttat hit. Det blir en kväll med roligt program, tilltugg i form av pizza och fokus på gemenskap. Vi hoppas att du kommer!

Plats: Kuppisparken


Du anmäler dig genom att fylla i följande formulär senast torsdag 9.9 kl. 12.00: https://docs.google.com/…/110evGfQE7oJvrPDG…/viewform…

Du är också mycket välkommen att dyka upp utan anmälan men då kan vi inte kan garantera att pizzan räcker till.

SÖNDAGSGUDSTJÄNST

Vi samlas för gudstjänst i kyrkan söndagen den 12.9. klockan 11. Det är Stefan Forsbäck som delar ordet med oss kring temat Transforming. Välkomna med!


Det blir även säsongsstart för söndagsskolan Himlakul för barnen!


Vi försöker hålla gudstjänsten trygg för alla genom att endast delta om man är frisk, tvätta händerna och hålla avstånd till varandra. Ansiktsmask är fortfarande en rekommendation men inget tvång och personer som har svårt att andas med mask eller av andra hälsoskäl inte kan använda mask behöver inte ha det.


Länken till Youtube-sändningen kommer på Facebook i Åbo Metsku-gruppen strax före gudstjänsten börjar.

CAMP METSKU 1-3.10.2021

Välkommen med på höstens Camp Metsku! 

Lägret hålls på det vackert belägna Toivonlinna i Piikkis, precis intill havet och med naturen omkring sig. Programmet hålls på den hemtrevliga herrgården Villa Ljunghäll där vi också övernattar. Lägret börjar fredagen den 1.10. klockan 17.30 med gemensam middag och vi avslutar söndagen den 3.10. klockan 14. Mer info hittar du HÄR.

Anmälan: Du kan anmäla dig till lägret senast den 22.9. via länken HÄR. 

Om du har frågor om lägret kontakta Metskus kansli: metsku@metsku.fi / 040 0514 080

Det kommer att bli en fin helg, hoppas vi ses där!

GODHETSVECKAN

Metsku kommer i höst satsa på en ”Godhetsvecka” för att på ett konkret sätt visa Guds kärlek till människor i Åbo.


Vad är godhetsveckan? En vecka (4-10.10) då vi som församling kommer att hjälpa människor med konkreta saker: flytthjälp, trädgårdsarbete, mindre projekt och dylikt.


Hur? Om du vill vara med och hjälpa till fyller du i vårt formulär där du prickar i när du har möjlighet och vilken typ av hjälp du vill bidra med. Du kan också sprida ordet vidare till någon du tror skulle uppskatta ett extra par händer någon dag under veckan (även om du inte själv har möjlighet att ställa upp).


Formuläret finns under länken:https://docs.google.com/…/12DoBWp8z8vI181AFYLJnMiP…/edit


Var? Vi koordinerar så du och minst en annan tillsammans åker till den person som ni kan hjälpa.


Varför?
Vi vill visa på Guds kärlek och godhet i praktiken.Vi hoppas du hänger med! Har du frågor kan du kontakta Karolina Salo eller Victoria Airola.

METSKUS EVENTKALENDER

Metsku har en egen händelsekalender på Google-calendars som du kan lägga till i din kalender på telefonen eller datorn. På det sättet kan du lätt hänga med i vad som är på gång i Metsku varje vecka under sommaren (Och även framöver).

Länken hittar du här:https://calendar.google.com/calendar/u/3…

FÖRRA VECKANS PREDIKAN


Använd gärna dessa frågor som stöd för att fördjupa dig i den första delen av temat Transforming som Stefan Forsbäck delade med oss i söndagens gudstjänst den 5.9. Gå igenom frågorna ensam eller i grupp, medan eller efter att du lyssnat på predikan. Länken till gudstjänsten hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=7Xm3vb0Wvy0


1. Vad kan bibelstället Markus 9:17-29 lära oss om tro och på vilket sätt vi skall tro?


2. På vilket sätt framkommer vikten av bön i berättelsen ovan? Vad gör bön med vår tro?


3. Läs följande bibelställen med löften från Gud: Jeremiah 32:27, Luk 1:37, Matt 19:26, Matt 17:20. Om det fortfarande är svårt att tro på Guds förvandlande kraft, fundera över vad det är som hindrar dig från att tro.


4. Läs: Matt 8:1-4. Tänk på vilka saker du skulle vilja att Gud förändrar i ditt liv. När du/ni ber för dessa saker tänk då också på att han inte bara kan utan också VILL förändra dessa saker. Han längtar efter att få hjälpa och hela oss.


Bibelställen: Luk 7:21-22, Mark 9:17-29, Matt 9:23, Jeremiah 32:27, Luk 1:37, Matt 19:26, Matt 17:20, Matt 8:1-4

FacebooktwittermailFacebooktwittermail