Metsku nyheter vecka 46

VECKOBÖN


Vi samlas och ber i kyrkan varje onsdag kl 18-19. Vi ber för både aktuella böneämnen i församlingen och människors personliga förbönsämnen. Välkomna med!


METSKU YOUTH


Metsku Youth samlas igen på fredagen den 19.11. kl. 18-20.30 i kyrkan. Metsku Youth riktar sig till 10-14 åringar och programmet består av lekar, undervisning, något att äta och så umgås vi tillsammans. Välkomna med!
Metsku Youth samlas framöver varannan vecka enligt följande: 3.12, 17.12.

SÖNDAGSGUDSTJÄNST


Vi samlas till gudstjänst i kyrkan söndagen den 21.11. klockan 11. Det är Stefan Forsbäck som delar ordet med oss kring temat Transforming. Välkomna med!


Det blir också Himlakul för barnen. Följande datum för Himlakul är 5.12. 


Vi försöker hålla gudstjänsten trygg för alla genom att endast delta om man är frisk, tvätta händerna och hålla avstånd till varandra. Ansiktsmask är fortfarande en rekommendation men inget tvång och personer som har svårt att andas med mask eller av andra hälsoskäl inte kan använda mask behöver inte ha det.

METSKU UNITE

Välkommen med på Metsku Unite den 24.11. kl.18.00! 

Det är en kväll då vi tillsammans får inspireras, dela gemenskap och får med oss verktyg och idéer i våra olika uppdrag i församlingen och Guds rike. Vi kommer denna kväll att fokusera på hur vi hur vi som gemenskap kan växa och också hur vi på olika sätt kan förmedla Jesus till dem som ännu inte känner honom. 

Alla som går i Metsku är varmt välkomna till våra Metsku Unite – kvällar! För dem som är med i en lifegrupp och/eller tjänar i ett team så är de här kvällarna speciellt viktiga. Vi vill uppmuntra dig att prioritera detta och boka in kvällen i din kalender!

Vi kommer att bjuda på en lätt middag (pizza), så du behöver anmäla dig senast den 22.11. genom att maila metsku@metsku.fi. Meddela även eventuella allergier/dieter.

Hoppas vi ses!

GOD JUL ÅBO

Det är dags för den årliga julsatsningen som vi kallar ”God Jul Åbo”.Målet är att hjälpa 50 stycken mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn och ge dem ett presentkort som de får handla julmat för.

Vi samarbetar även i år med Hope yhdistys och de väljer ut familjerna.


Mer information om hur du kan hjälpa till hittar du på Facebook-eventet HÄR.

FÖRRA VECKANS PREDIKAN

Frågor till predikan 14.11. 2021 med Andreas Forsbäck


Bibelställen: Upp 2:1-6, Lukas 8:32-39

1. Om man har tappat något på vägen, måste du vända tillbaka om du vill hitta det. Söker du främst förändring genom att se framåt eller gå tillbaka?

2. Direkt ur predikan: Hur var mitt liv, min relation till Gud då den var som allra bäst? Har jag tappat något som jag längtar efter? Till exempel glädje, frid, kontakt med någon person eller kontakten med Gud? Alla har tappat något på vägen, frågan är om vi vill vända oss om och leta efter det.

3. Tänk tillbaka på hurudan din första kärlek till Jesus var? Har något nu förändrats?

4. Andreas nämner vikten av att vända tillbaka till den första kärleken och de första gärningar. Vilka av hans exempel känner du igen, vilka egna har du?

5. När man slits i olika riktningar för fort, blir hjärtat på efterkälken och man börjar att göra saker utan att hjärtat är med. Är hjärtat med i dina olika roller och relationer? Eller har det blivit en rutin?

6. Vilka är de tre bönerna som ställs i Luk 8:32-39? Vilka besvarades och vilka besvarades inte? Vad kan vi lära oss av det?

7. Direkt ur predikan: Finns det någon relation i ditt liv som Gud kallar dig tillbaka till? Människor i församlingen som har tappats på vägen?FacebooktwittermailFacebooktwittermail