Metsku nyheter vecka 47

METSKU UNITE

Välkommen med på Metsku Unite den 24.11. kl.18.00. Sista anmälningsdagen idag!

Det är en kväll då vi tillsammans får inspireras, dela gemenskap och får med oss verktyg och idéer i våra olika uppdrag i församlingen och Guds rike. Vi kommer denna kväll att fokusera på hur vi hur vi som gemenskap kan växa och också hur vi på olika sätt kan förmedla Jesus till dem som ännu inte känner honom. 

Alla som går i Metsku är varmt välkomna till våra Metsku Unite – kvällar! För dem som är med i en lifegrupp och/eller tjänar i ett team så är de här kvällarna speciellt viktiga. Vi vill uppmuntra dig att prioritera detta och boka in kvällen i din kalender!

Vi kommer att bjuda på en lätt middag (pizza), så du behöver anmäla dig senast den 22.11. genom att maila metsku@metsku.fi. Meddela även eventuella allergier/dieter.

Hoppas vi ses!

SÖNDAGSGUDSTJÄNST

Vi samlas till gudstjänst i kyrkan söndagen den 28.11. klockan 11. Det är Nalle Elfving från Vasa som delar ordet med oss kring temat Transforming. Välkomna med!


Ingen Himlakul för barnen. Följande datum för Himlakul är 5.12. 


Vi försöker hålla gudstjänsten trygg för alla genom att endast delta om man är frisk, tvätta händerna och hålla avstånd till varandra. Vi uppmuntrar alla som kan ha ansiktsmask att bära en men det är inget tvång för personer som har svårt att andas med mask eller av andra hälsoskäl inte kan använda mask.

METSKUS JULFEST – A CHRISTMAS CELEBRATION


Vi är glada att kunna bjuda in till julfest i Metsku den 11:e december!

Vi kommer att ha två dukningar som börjar kl. 11.00 och kl. 17.00. Vi gör vårt bästa för att inkludera alla, men eftersom vi måste kunna hålla tillräckligt avstånd till varandra är utrymmet på båda dukningarna begränsat. 


Anmäl dig därför så fort som möjligt via anmälningsformuläret: https://forms.gle/aDiMGVYWbgxsEWg2A


Sista anmälningsdag är 30.11. 

De båda dukningarnas program kommer inte att vara identiskt och speciellt med tanke på barnfamiljer har vi inkluderat barnprogram i den första dukningen kl. 11.00.

Liksom tidigare år bidrar alla med mat till festen enligt knytkalasprincp. Du kommer att få en förfrågan om ditt bidrag till julbordet efter att din anmälan bekräftats.

Vi önskar dig Guds välsignelse och du är varmt välkommen att fira jul tillsammans med oss!

GOD JUL ÅBO

Det är dags för den årliga julsatsningen som vi kallar ”God Jul Åbo”.Målet är att hjälpa 50 stycken mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn och ge dem ett presentkort som de får handla julmat för.Vi samarbetar även i år med Hope yhdistys och de väljer ut familjerna.


Mer information om hur du kan hjälpa till hittar du på Facebook-eventet HÄR.


Ge en gåva för att stöda insamlingen:

Bank: FI35 5716 9020 0523 25, Åbo Svenska metodistförsamling

Ref.nr.: 2600

MobilePay: 94342

Insamlingen görs med tillståndsnummer: RA/2021/1145

FÖRRA VECKANS PREDIKAN 


Frågor till ”Ett hjärta för människor”, Stefan Forsbäck 21/11 2021

Bibelställen: Matt 9:35-38, Mark 1:15, Rom 1:16, Apg 10:38, Hebr 10:38, Matt 9:36, Mark 2:15, Mark 1:35-39, Ef 3:18-20, 2 Kor 3:18, 2 Kor 5:14-17, Rom 12:1-2, Matt 9:37-38


1. Ta en stund och reflektera över hur du förhåller dig till missionsbefallningen. Är det en källa till inspiration eller en källa till press? Hur tror du att vi fokuserar fel, och varför?

2. Hur skulle du beskriva Guds goda nyheter, hur ser du dem i ditt liv? Vilka kan du berätta vidare?

3. Hur mötte och möter Jesus människors behov? Hur och med vem kan vi möta andra människors behov?

4. Det är viktigt att komma ihåg att alla människor behöver Jesus. Vad innebär det? Vad annat kan vara viktigt att komma ihåg om sin näste?

5. Vad väcker Jesu barmhärtighet för människor enligt Matt 9:36? Varför är det så? Vad betyder detta för oss?

6. På vilka sätt missförstod man Jesus på Jesu tid och i vår tid? Varför gör människor så? Var målas den verkliga bilden av Jesus upp? Vilka händelser och Bibelställen har personligen talat till dig?

7. I predikan använde Stefan två gånger bilden av två vågskålar, vad lär det oss om Guds kärlek?

8. Vad var Jesu största glädje, vad präglade hans liv? Vad kan vi lära oss av det?

9. I närheten till Jesus förvandlas vi. Vilka Bibelställen läste Stefan som handlar om detta?

10. Vad lär vi oss om skörden och oss själva i Matt 9:37-38?

FacebooktwittermailFacebooktwittermail