Metsku nyheter vecka 48

VECKOBÖN


Vi samlas och ber i kyrkan varje onsdag kl 18-19. Vi ber för både aktuella böneämnen i församlingen och människors personliga förbönsämnen. Välkomna med!

METSKU YOUTH

Metsku Youth samlas igen på fredagen den 3.12. kl. 18-20.30 i kyrkan. Metsku Youth riktar sig till 10-14 åringar och programmet består av lekar, undervisning, något att äta och så umgås vi tillsammans. Välkomna med!

Metsku Youth samlas sista gången före jul den: 17.12.

SÖNDAGSGUDSTJÄNST


Vi samlas till adventsgudstjänst i kyrkan söndagen den 5.12. klockan 11. Det är Stefan Forsbäck som delar ordet med oss. Välkomna med!

Det blir också Himlakul för barnen!

Vi försöker hålla gudstjänsten trygg för alla genom att endast delta om man är frisk, tvätta händerna och hålla avstånd till varandra. Vi uppmuntrar alla som kan ha ansiktsmask att bära en men det är inget tvång för personer som har svårt att andas med mask eller av andra hälsoskäl inte kan använda mask.

METSKUS JULFEST – A CHRISTMAS CELEBRATION

Vi är glada att kunna bjuda in till julfest i Metsku den 11:e december! Sista anmälningsdagen är idag! Vi kommer att ha två dukningar som börjar kl. 11.00 och kl. 17.00. Vi gör vårt bästa för att inkludera alla, men eftersom vi måste kunna hålla tillräckligt avstånd till varandra är utrymmet på båda dukningarna begränsat. 


Anmäl dig därför så fort som möjligt via anmälningsformuläret: https://forms.gle/aDiMGVYWbgxsEWg2A
Sista anmälningsdag är 30.11. 

De båda dukningarnas program kommer inte att vara identiskt och speciellt med tanke på barnfamiljer har vi inkluderat barnprogram i den första dukningen kl. 11.00.Liksom tidigare år bidrar alla med mat till festen enligt knytkalasprincp. Du kommer att få en förfrågan om ditt bidrag till julbordet efter att din anmälan bekräftats.

Vi önskar dig Guds välsignelse och du är varmt välkommen att fira jul tillsammans med oss!

GOD JUL ÅBO

Det är dags för den årliga julsatsningen som vi kallar ”God Jul Åbo”.Målet är att hjälpa 50 stycken mindre bemedlade familjer i Åbo genom att erbjuda dem en möjlighet att önska en julklapp per barn och ge dem ett presentkort som de får handla julmat för.Vi samarbetar även i år med Hope yhdistys och de väljer ut familjerna.


Mer information om hur du kan hjälpa till hittar du på Facebook-eventet HÄR.


Ge en gåva för att stöda insamlingen: Bank: FI35 5716 9020 0523 25, Åbo Svenska metodistförsamling

Ref.nr.: 2600

MobilePay: 94342

Insamlingen görs med tillståndsnummer: RA/2021/1145

FÖRRA VECKANS PREDIKAN


Frågor till Nalle Elfvings predikan ”Vem är han?” (28.11)


Bibelställen: Matt 21:1-11, Joh 15:7-17, Apg 2:37-38, 2 Kor 5:17, Mark 9:23, Fil 4:13, Ef 2:4-10, Matt 6:33


1. Ur predikan: vad upplevde lärjungarna när de var med om Jesu intåg i Jerusalem? Varifrån kom deras insikt?

2. Tro på Jesus är ord och konsekvens. Vad berättar Nalle om detta? Har du exempel från detta i ditt eget liv?

3. På vilket sätt är den Helige Ande viktig i våra liv idag? Vilka exempel har du, vilka exempel berättade Nalle om?

4. Vilka uppgifter och kallelser är det lätt att vi missar i vår vardag? Vad kan man göra för att lättare se dem? Varför är de så viktiga?

5. ”Jag kan göra allt som Gud ber mig om, tack vare Kristus som ger mig styrka och kraft”. Vilka Bibelställen tangerar detta Bibelcitat? Vilka exempel på detta delade Nalle, vad vill du ta med dig från dem? Vilka exempel har du ur ditt eget liv?

6. Vad är din del i att låta Gud nå ut genom dig? Tänk igenom de gånger det har hänt, inspirerat av Nalles exempel. Har det varit lätt eller svårt? Vad kan du lära dig?

7. ”Läs som det står (vad gäller Bibeln), gör som det står och du får som det står”. Håller du med? Hur kan vi lära oss att tro och handla enligt Bibeln?

8. Testa detta tips från predikan i en vecka: varje kväll, gå igenom din dag och fundera på när du upplevde att Gud ledde dig, och vad hände då? När upplevde du att du själv valde väg, och hur blev det då? På vilket sätt hjälpte detta Nalle, vilken kallelse hjälpte det honom att se?

9. Nalle delade många berättelser om vad han varit med om. Vilket exempel fastnade mest för dig, varför?

FacebooktwittermailFacebooktwittermail