21 januari 2016

Söndagsskolan Himlakul

En egen plats för barnen att växa som kristna!

”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, för Guds rike tillhör sådana som de.” Markus. 10:14

Vi i Metsku vill vara med och stöda familjer i den kristna uppfostran. Vi vill på ett enkelt och praktiskt sätt undervisa barnen om Bibeln, Jesus och vad det innebär att leva som kristen.

Vi sjunger, leker, pysslar och pratar om Jesus på ett åldersanpassat och roligt sätt.

Barn som har fyllt tre år är välkomna med till Himlakul. Vi börjar varje söndagsskola genom att vara med på församlingens gemensamma gudstjänst, som börjar klockan 11:00 i kyrkan. Efter den första sången går vi tillsammans över till söndagsskolans eget utrymme i byggnaden bredvid,

Om barnet är med för första kan en förälder självklart komma med som stöd. När söndagsskolan är slut så kommer vi tillbaka till kyrkan för att delta i det gemensamma kyrkkaffet.

De gånger  det är nattvard i gudstjänsten kommer vi tillbaka innan nattvarden börjar så att barnen kan delta tillsammans med föräldrarna.

Undervisningsspråket i söndagsskolan är svenska, finska och engelska – beroende på behovet. Du kan alltså frimodigt komma med, vilket modersmål du än har! Himlakul har ett eget fadderbarn i Indien och varje gång får barnen stöda fadderbarnet genom att sätta pengar till kollekten i Himlakul.

För bebisar och småbarn har vi under Metskus gudstjänster en amnings- och lekhörna i kyrkans cafédel där barnen kan leka och rita.  Cafédelen har egen ljudåtergivning så att föräldrarna har möjlighet att följa med gudstjänsten genom den ljudisolerade glasväggen som avgränsar cafét från kyrksalen.

Om man behöver mata sitt barn finns det tillgång till barnmatstolar och mikro. I hallen finns en toalett med skötbord.

Vi hoppas att du och ditt barn skall känna er välkomna i vår församling!

Har du frågor om Himlakul? Ta kontakt med Metskus kansli:

metsku@metsku.fi

0400 – 514 080