21 januari 2016

Söndagsskolan Himlakul

Himlakul liten logo

En egen plats för barnen att växa som kristen!

Vi i Metsku tror på den nya generationen. Vi vill vara med och från vår sida stöda familjer i den kristna uppfostran. Vi vill helt enkelt och praktiskt undervisa dem om Bibeln, Jesus och livet som Hans barn. ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, för Guds rike tillhör sådana som de.” – Markus. 10:14 Vi vill att varje barn ska få lära känna Jesus, lära sig mer om Biblen och den kristna gemenskapen på ett åldersanpassat och roligt sätt. Vi sjunger, leker, pysslar och pratar om Jesus.

Himlakul söndagsskolan på söndagar

Barn som har fyllt tre år är välkomna med till Himlakul. Vi börjar varje söndagsskola genom att vara med på församlingens gemensamma gudstjänst, som börjar klockan 11:00. Efter första sången går vi till söndagsskolans utrymme i byggnaden bredvid, vi går tillsammans dit efter att ha samlats vid ytterdörren. Om det är barnets första gång kan en förälder självklart komma med som stöd. När söndagsskolan tar slut så kommer vi tillbaka till kyrkan för att delta i kyrkkaffet. De veckor när det är nattvard, kommer vi tillbaka innan nattvarden börjar så att barnen kan delta tillsammans med föräldrarna. Undervisningsspråket i söndagsskolan är på svenska, finska och engelska – beroende på behovet för de olika gångerna. Du kan alltså frimodigt komma med, vilket modersmål du än har! Himlakul stöder ett område i Indien och varje gång får barnen stöda det genom att sätta pengar till kollekten i Himlakul.

För bebisar och småbarn har vi under Metskus gudstjänster ett lekrum där barnen kan leka och föräldrarna kan följa med gudstjänsten direkt på en TV-skärm. I skåpen finns kärl, tallrikar och haklappar, och behöver man värma mat finns det en mikro i köket som man kan använda. I hallen nära toaletterna finns ett skötbord.

Vi hoppas att du och ditt barn skall känna er välkomna i vår församling!

Har du frågor, synpunkter eller idéer?

Tveka inte att ta kontakt med oss via formuläret på framsidan. Du kan t.ex. skriva ”Himlakul” som meddelandets ämne. Eller skriva direkt till Metskus kansli:

metsku@metsku.fi

0400 – 514 080

FacebooktwittermailFacebooktwittermail