Om du undrar

Vilka vi är

 

Every Sunday at 11 AM we gather for our Worship Service, where we can meet God, grow in faith and share life with each other. Meeting with the whole “big” family to worship Jesus and to know him more gives a sense of belonging, strength and direction for life.

Vår församling

 

Välkommen till Metsku, en modern kristen församling med en varm och välkomnande atmosfär. Vår gemenskap bygger på tron att varje individ är en värdefull och viktig del av familjen, och vi strävar efter att skapa en plats där alla kan komma som de är och känna sig hemma.

Vi tror att livet är som bäst när vi delar det med varandra och en kärleksfull Gud som älskar oss. Vi tror på Jesus och att han är relevant för dagens människor, och därför vill vi tillsammans växa i tron på Gud och upptäcka mer av det goda livet som han erbjuder.

Oavsett om du utforskar din tro för första gången, söker fördjupa din relation med Gud, eller helt enkelt letar efter en välkomnande gemenskap att dela livet med, så bjuder vi in dig att komma och uppleva Metsku själv. Vi ser fram emot att träffa dig och lära känna dig mer!

Vår Kyrka

 

Hitta hit

Parkering

På Lilla Tavastgatan (Vähä-Hämeenkatu) och Brunnsgatan (Kaivokatu) kan du oftast hitta en parkeringsplats. På vissa ställen används parkeringsskiva, men på helger och veckokvällar behövs det inte.

Anställda

 

En församling där alla behövs

Vi tror inte att församlingen byggs upp av några få ledare. Församlingen är alla de som samlas för att tillsammans tillbe Jesus och följa honom. Metsku är en aktiv församling som bygger sin verksamhet genom att arbeta tillsammans i team. Vi har ungefär ett femtiotal frivilliga och har väldigt roligt tillsammans när vi tjänar och strävar mot den vision Gud har gett oss. Det är de frivilliga som är våra verkliga hjältarna, något vi är oerhört tacksamma för!

Vill du vara med och förverkliga vår vision och gå med i ett team? Kika runt på sidan Engagera dig, där du kan läsa mer om våra team.

Stefan Forsbäck

Pastor

Stefan Forsbäck är ordinerad pastor inom Metodistkyrkan och har varit en av våra ledande pastorer sedan 2012 och axlade rollen som huvudpastor 2013. Stefan har ett hjärta för människor och att få se dem lyckas och växa i livet och tron. Han är passionerad för Jesus och att göra Honom känd för dem som inte ännu känner Honom eller går i kyrkan ännu.

Sandra

Församlingsarbetare

Vi har en ny medarbetare. Mer info kommer här inom kort.

Givande

 

I Metodistkyrkan verkar vi utifrån frivilliga gåvor. Vi finns här för att göra gott mot alla vi möter och allt vi samlar in går till att på olika sätt hjälpa människor växa och till att hjälpa med konkreta behov. Vi tror också på att ge tionde enligt den bibliska modellen, men allt givande är helt frivilligt.

Kontonummer: FI35 5716 9020 0523 25, Referens: 5500
MobilePay: 50048

Användningsändamålet: Möjliggöra församlingens verksamhet, t.ex., diakonal hjälp till flyktingar och mindrebemedlade, läger, barn- och ungdomsverksamhet, evenemang, seminarier, etc.

Tillståndsnummer: RA/2021/1145
Penninginsamlingens arrangör: Åbo Svenska Metodistförsamling
Kontakt: Tavastgatan 4, 20500 Åbo, Finland
metsku@metsku.fi
0400 514 080

Hyra

Hyr kyrkan

Om du letar efter en mötes- eller  festlokal i Åbo centrum är vår kyrksal och café ett ypperligt och förmånligt alternativ. Det ryms ca 120 människor i kyrksalen och ca 40-50 i cafédelen.

Kyrkan lämpar sig utmärkt för t.ex. dop, vigsel, fester, disputationsmiddagar och liknande evenemang. 

Personer i rullstol kan även lätt komma in i kyrkan med hjälp av en ramp och en av våra toaletter är rullstolsanpassad. 

I hyran av kyrkan ingår tillgång till kök utrustat med kaffekokare, ugn, spis, kylskåp, frys, vattenkokare, bestick, porslin och diskmaskin. Det finns även en hel del bordsdukar till låns, som bör tvättas efter evenemanget eftersom tvätten inte ingår i hyran.

Observera: Ingen alkohol är tillåten på området. Tack för förståelsen och samarbetet.

Intresserad?

Kontakta vårt kansli via +358 400 514 080 eller metsku@metsku.fi så får du veta mer. Du har även möjlighet att få bekanta dig med lokalerna på plats. Välkommen!

Hyr en lägenhet

Församlingen hyr ut ett antal lägenheter på Tavastgatan 4 och ett par andra adresser i Åbo. Våra lägenheter hyrs ut och administreras av Asuntovuokraus Avori.

Intresserad?

Kontakta Avori, som sköter uthyrningen.

Asuntovuokraus Avori LVV
(02) 233 0242  |   info@avori.fi    |   www.avori.fi

Vision

Vi strävar efter att vara…

G

growing

(växande)

R

rooted

(rotade)

E

equipping

(utrustande)

A

affirming

(bekräftande)

T

transforming

(förvandlande)